بهگزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، به نقل از نیواطلس، در ۳۵ درصد از سیاره هایی که در منظومه هایی خارج از منظومه شمسی قرار دارند و ابعاد آنها دو تا چهار برابر کره زمین است مقدار قابل توجهی آب وجود دارد.
یافتههای تلسکوپ فضایی کپلر که در ناسا مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته، نشان میدهد که حداکثر نیمی از این سیارات را آب تشکیل میدهد و این در حالی است که پیش از این ارقام یادشده بسیار کمتر و پایینتر تصور می شد.
وجود آب در سیارات مختلف رمز اصلی شکل گیری حیات در آنهاست و بدون وجود آب هیچ موجود زندهای امکان زندگی پیدا نمیکند.
پژوهش هایی که در همین زمینه توسط پژوهشگران دانشگاه هاروارد صورت گرفته نشان میدهد که بیش از ۴۰۰۰ سیاره در خارج از منظومه شمسی دارای مقدار زیادی آب هستند که میزان آن به ۱.۵ تا ۲.۵ برابر میزان آبی میرسد که در سطح کره زمین موجود است.
اما باید توجه داشت که وجود این میزان آب در سیارات یادشده لزوما به معنای احتمال وجود حیات در آنها نیست. زیرا فقدان جو در سیارات یادشده و تغییر شدید دمای هوا در این سیارات در روز و شب باعث می شود آنها به طور مرتب به جهنم هایی سوزان و سپس یخچالهایی بسیار سرد مبدل شوند.
محققان محیط سیارات یادشده را در روز به یک بخارپز تحت فشار تشبیه میکنند که ممکن است دمای آنها به ۲۰۰ و حتی ۵۰۰ درجه سانتیگراد برسد. در چنین دمایی سطح سیارات یادشده پر از بخار آب سوزان میشود که شانس زنده ماندن را از هر جنبندهای سلب میکند.(مهر)
نظر شما